dilluns, 15 de setembre del 2014

#ComencemLluitant #SenseNormalitat el 15 de setembre

L'inici de curs a l'INS Manolo Hugué ha estat marcat per l'acció reivindicativa i informativa promoguda per l'Assemblea de Professors. A través de cartells en forma de samarreta groga s'han anat desgranant alguns dels punts polèmics de la LOMQE (la llei Wert), la LEC (Llei d'Educació de Catalunya en ple desplegament ) i el quart any de retallades. També s'ha elaborat un full informatiu en to humorístic, però apuntant a seriosos punts problemàtics a l'ensenyament a  Catalunya.


Un front obert: la Llei Wert


S'ha denunciat el fet que la Llei Wert redueix dràsticament les hores de Tecnologia i foragita del currículum obligatori les matèries artístiques (música, visual i plàstica).












L'intent de desmuntar el sistema d'immersió lingüística (garantia de  la cohesió social)  per part del govern central, a través de la Llei Wert i altres accions , també ha estat present, en un to satíric no del tot entès per tothom, entre les reivindicacions de l'Assemblea de Professors.
Els aspectes de la llei Wert (LOMQE) que en el futur afectaran de ple a estudiants d'ESO i batxllerat, com ara l'obligatorietat de pasar una revàlida (examen extern) per a obtenir l'ESO i el Batxillerat també han tingut el seu espai entre les samarretes grogues.

L'altre camp de batalla:  LEC i retallades

Pel que fa al desplegament de la LEC, s'ha denunciat la instauració d'un model de gestió unipersonal dels centres, capitalitzada gairebé en exclusiva pel Director, i la consagració de la derivació de diners públics vers l'escola concertada privada.

Ja des del primer dia de classe alumnat i professorat han viscut intensament les conseqüències de les retallades: massificació a les aules, reducció de les hores de la vetlladora, substituts que arriben just el primer dia de classe sense temps a situar-se... Cal tenir en compte que al pati s'ha instal·lat un barracot més amb dues aules, cosa que fa que el volum d'alumnes que han de circular per passadissos i altres espais comuns hagi augmentat notòriament.




El fet que l'Administració no cobreixi les baixes  fins passats quinze dies, augura que durant el curs hi haurà pics de dificultats que sols podran ser solventats amb el compromís dels treballadors de l'ensenyament amb la qualitat de l'educació pública. No oblidem, però, que  el professorat substitut mai no cobra la jornada completa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada