dijous, 25 d’abril del 2013

Nota de premsa: Xerrada sobre la LOMCE

Com a preàmbul a les tancades als centres educatius (#25APremElTeuCentre, a l'INS Cumellla de granollers i l'INS Sentmenat), dimecres 24 d'abril a la nit va tenir lloc a la Sala Noble de Can Rius una xerrada sobre la LOMCE, populament coneguda com a Llei Wert d'educació.



Organitzada per la Xarxa de Centres Educatius Públics, amb el suport de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, i la col.laboració del sindicat d'estudiants SEPC, la xerrada va anar a càrrec de Carles Rivas, del sindicat USTEC, coorganitzador de l'acte.

Entre el públic hi havia tant professionals de l'educació com un grup significatiu de pares i mares, així com estudiants de secundària. L'educació concebuda com a servei, en lloc de com a dret, l'entrada de les empreses privades en el món educatiu, la segregació per gènere i, com no, l'intent d'arraconar el català, foren alguns dels aspectes tocats a la xerrada i a l'animat debat posterior. No es va deixar de recordar que la política educativa de la Generalitat comparteix algunes línies d'actuació amb la LOMCE (gestió centralitzada en el director, pèrdua de qualitat democràtica als centres...).

Carles Rivas va exhortar les diferents comunitats educatives a no caure en el parany de la competència entre centres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada