dimecres, 27 de febrer de 2013

RETALLEM LES ESCOLES ?

Reproduïm la carta d'un pare del'Escola El Calderí, que ens ha arribat a través de l'AMVO (Assemblea de Mestres del Vallès Oriental). Posa damunt la taula una problemàtica punyent i malauradament d'estricta actualitat: el tancament de línies d'escolarització públiques, sense cap mena de consideració pedagògica, ni respecte per l'accés a una educació pública i de qualitat. 


"Ja fa massa temps que diuen que no hi ha diners per l’educació dels nostres fills. Els mestres han de fer la mateixa feina que fa uns anys, amb menys recursos materials, humans i econòmics, amb més alumnes a l’aula i encara els acusen de no treure “bona nota” als informes PISA. I si us palu, que no es posin malalts! Qui sap qui el substituirà?
En una societat canviant hi ha hagut escoles noves que han nascut amb un projecte educatiu adaptat als nous temps. Escoles obertes i participatives, amb un model pedagògic que millora molts aspectes dels alumnes. Creativitat, treball cooperatiu i no competitiu, educació de les emocions i els valors, potenciació de les intel.ligències múltiples, criteri , sentiment de pertinença a una comunitat … són característiques que fan que els alumnes puguin viure i adaptar-se en el nostre Món canviant . En qualsevol cas són models educatius que garanteixen la igualtat d’oportunitats.
És lamentable que amb l’excuses purament demogràfiques i econòmiques el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya es plantegi tancar escoles sense tenir en compte allò que és més important d’una escola, la seva comunitat educativa i el projecte educatiu.
Jo tinc la gran sort de tenir els meus tres fills a l’Escola el Calderí de Caldes de Montbui, una de les poques comunitats d’aprenentatge de la Comarca. Un Escola on la participació de les famílies juntament amb l’equip docent garanteix l’assoliment de les competències bàsiques dels alumnes dins d’un ambient relacional molt positiu. I ben aviat ja serà un centre 3-16 és a dir un Institut-Escola amb el seu projecte de comunitat d’aprenentatge dins del nou edifici que es començarà a construir aquest mateix any.
Demano als responsables del Departament d’Ensenyament que es replantegin les seves propostes incomprensibles, injustes, inadequades, de tancar escoles sense tenir en compte les persones i els seus projectes educatius. Es poden eliminar algunes línies d’escoles grans però en cap cas eliminar-les del mapa. Totes les persones es poden equivocar, però rectificar és de savis. Això es el que ensenyem als nostres fills i no esperem menys de dels polítics, que per això els vam votar…"

Fèlix de Blas Lorenzo, pare de l’Escola El Calderí, Comunitat d’Aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada